Новий набір МАПи: можливостей стане ще більше

Читай також

  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
  • Стартує новий навчальний курс МАПа-громади. Реєструйте свою команду!
  • Чотири поради, що побажати священнику  у Великий четвер 
        • Новий набір МАПи: можливостей стане ще більше

          Нещодавно завершили навчання священники, які прийшли на четверту програму МАПа Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ. Цей набір був, мабуть, найбільш екстремальним, адже через жорсткі карантинні обмеження початок навчання переносили кілька разів, змінювали локацію проведення модулів… Та це не завадило керівникам проекту ― отцеві Олегові Здренику та отцеві Павлові Шведу організувати одну із найякісніших за наповненням та підбором спікерів навчальну програму.

          Зараз, коли минуло кілька тижнів від завершення навчання і випускники програми МАПа максимально наблизилися до реалізації своїх проектів, напрацьованих за підтримки і координації експертів, ми провели невеличке опитування, щоб окреслити загальну картину користі програми для розвитку парафій і самих священників.

          ― Звичайно, в кожного, хто приходить на МАПу, є власна мотивація та очікування. Та все ж, як з’ясували, для багатьох вирішальним є бажання переосмислити своє служіння і навчитися нових креативних підходів до формування живої парафії. Велику роль у мотивації священників відіграє також бажання йти в ногу з часом, щоб краще взаємодіяти з молоддю ― «бути сміливішим, вийти до них та бути з ними», ― зазначив отець Олег Здреник.

          Серед нових навичок, які священники здобули під час навчання на МАПі, ― командотворення, написання проектів, планування, способи пошуку фінансів та грамотне використання їх і багато іншого. А також можливість побачити різносторонність у парафіяльному служінні та навики дослухатися до думок та ідей інших.

          ― Випускники МАПи наголошують, що таке навчання повинен пройти кожен священник, адже це можливість розширювати горизонти для кращого розуміння викликів і механізмів діяльності сучасного світу. Ми зараз напрацьовуємо нову програму, адже вже 24 травня стартує перший навчальний модуль. До речі, зареєструватися можна за посиланням ТУТ. Це навчання буде дуже динамічне і вже до кінця року наші учасники матимуть готові для реалізації проекти. Цього разу ставимо собі за мету ще більше підвищити якість навчання ― для цього вже ведемо перемовини з провідними спікерами, а також разом із нашими партнерами шукаємо зацікавлених у підтримці найперспективніших проектів, тож можливостей буде ще більше, ― акцентував керівник проекту МАПа отець Олег Здреник.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Стартує новий навчальний курс МАПа-громади. Реєструйте свою команду!
        • Чотири поради, що побажати священнику  у Великий четвер 
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"