Справжня молитва – це відповідь життям на пропозицію змінити життя заради життя!

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Справжня молитва – це відповідь життям на пропозицію змінити життя заради життя!

          Не кожен із нас є татом чи мамою…

          Але…

          Кожен із нас є сином чи дочкою…

          Збагнути вповні випадок з Євангелії про оздоровлення хлопчини, що мав німого духа (Мр.8,17-31), не будучи татом, або мамою – доволі важко…

          Тільки тато і мама, які тримають на руках свою хвору дитину, які носять її в своєму серці, і які, боячись її втратити, промовляють своїми вустами і день і ніч молитви, просячи про зцілення – можуть волати, прохати, вимагати Бога, вже contra spem sperum взиваючи: «Господи, Вірую! Поможи моєму невірству!»

          Часами, то вже може виглядати, як «сварка з Богом»… Як конфлікт… Як «вимагання» чуда зцілення… Але ото «вимагання» є визначальним! Бо вимагати ми можемо від Того, Який нам точно може помогти! Бо інакше, вимагати «неможливого» від кого-будь – нема сенсу!
          Я знаю успіх таких молитов!!!

          ✔ «Все можливе тому, хто вірує»

          Якщо в Бозі розпізнаємо правдивого Бога, то віруймо! Просячи – маймо певність, що отримаємо. Щоб небуло, як в тій приказці: «Шукає і просить Бога, щоб не знайти». Цей тато не такий… Він «бореться» за свою дитину до кінця! Наш Тато дорожить кожним з нас… Хоче, щоб ми були з Ним. Він вірить в нас! Але, чи віримо ми в Нього і Йому? Він не хоче нас втратити… Ані одного…

          ✔ «Він став, немов мертвий»

          Тут Христос показує ще раз, що робить з нами злий дух. Показує погубну силу зла, яке нас «умертвляє»…
          Тільки, вмерши для гріха, – можемо жити для Бога… Тільки, вмерши, – можемо жити. Тільки для Христа, з Христом і в Христі – життя можливе, як таке. Христос, вмерши, – дає нам повноту життя! Повертає те, що ми свого часу втратили… Наново дарує вічність.

          ✔ «Тільки постом і молитвою…»

          Насправді, цінність цих «інструментів» маємо ще вповні відкрити для кожного з нас… Піст, як зведення потреб до реальних потреб! (Ще недавно ми навіть не уявляли наскільки в нас всього зайвого і не конче потрібного…)

          І молитва, як канал комунікації з Богом… (ще недавно багато з нас не вміли молитися, забували молитися, не молилися… Безпорадність стала причиною!)

          Справжня молитва – це відважне прийняття рішення про «метаною»! Це відповідь життям на пропозицію щодо зміни життя заради життя!

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.