Представлено офіційну молитву Х Всесвітньої зустрічі сімей

Читай також

  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • Представлено офіційну молитву Х Всесвітньої зустрічі сімей

          Через місяць після початку Року “Сім’я Amoris laetitia”, який завершиться у червні наступного року зустріччю сімей з усього світу в Римі, представлено також молитву, що супроводитиме приготування до цієї події.

          Приготування до Х Всесвітньої зустрічі сімей, що запланована у Римі від 22 по 26 червня 2022 року, має не лише організаційний вимір, але й духовний. У четвер, 22 квітня 2021 р., Римська дієцезія та Дикастерія в справах мирян, сім’ї та життя представили офіційну молитву цього заходу, тема якого «Родинна любов – покликання і дорога до святості». При нагоді у соціальних мережах запушено офіційний хештеґ #WMOF2022.

          У супроводі молитви

          З нагоди п’ятої річниці оприлюднення післясинодального Апостольського напоумлення «Amoris laetitia» та в рамках приготування до згаданої зустрічі триває спеціальний рік. «Молитися – це спосіб заглибитися в суть Року Amoris laetitia та в приготування до римської події», – зазначив кардинал Кевін Фаррелл, Префект Дикастерії. «Молитва перебуватиме у центрі підготовчого шляху, керуватиме роботами та надихатиме роздуми, щоби чинити розпізнавання у світлі віри нові виклики, які перед церковною спільнотою ставить пандемія в тому, що стосується душпастирства сімей», – додає кардинал Анджело Де Донатіс, Вікарій Папи для Римської дієцезії.

          Молитва

          Отче святий,
          стоїмо перед Тобою, щоби прославляти Тебе й дякувати Тобі за великий дар сім’ї. Молимося до Тебе за сім’ї, посвячені у таїнстві шлюбу, щоби вони кожного дня наново відкривали отриману благодать та щоб вміли як малі домашні Церкви свідчити Твою присутність і любов, якою Христос любить Церкву.

          Молимося до Тебе за сім’ї, пронизані труднощами та стражданнями, хворобами чи тривогами, які лише Тобі відомі: підтримай їх і допоможи усвідомити дорогу освячення, на яку Ти їх кличеш, аби вони могли відчути Твоє безмежне милосердя та знайти нові шляхи для зростання в любові.

          Молимося Тобі за дітей і молодь, аби вони змогли зустріти Тебе та з радістю відповісти на покликання, яке Ти замислив для них; за батьків і дідусів та бабусь, щоби вони усвідомлювали, що є знаками Божого батьківства та материнства в піклуванні про дітей, яких Ти їм доручаєш тілом і духом; за досвід братерства, який сім’я може дарувати світові.

          Господи, вчини так, аби кожна сім’я могла жити своїм покликанням до святості в Церкві як покликанням ставати головною дійовою особою євангелізації, в служінню життю та мирові, у спільності зі священиками та всіма життєвими станами.

          Благослови Всесвітню зустріч сімей. Амінь.

          VaticanNEWS

          Читай також

        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.