Глава УГКЦ до Дня матері: «Кожна дитина назавжди запам’ятовує дотик своєї матері»

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Глава УГКЦ до Дня матері: «Кожна дитина назавжди запам’ятовує дотик своєї матері»

          Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового привітав усіх матерів зі Святом матері.

          «Ми сьогодні святкуємо День матері – найдорожчої особи в нашому житті. Щиро вітаю всіх матерів України, які, можливо, тепер по-особливому переживають свою тотожність, ідентичність. Ми запитували себе, що означає бути християнином, а сьогодні нехай кожна мама дасть собі відповідь, що означає бути матір’ю», – сказав проповідник.

          Ваша дитина, що її Господь Бог вам дарує, каже він, саме торкаючись вашого тіла, починає пізнавати світ, у який приходить. Ваша особа для вашої дитини є дорогою пізнання, досвідчення, ким вона є і що означає жити у цьому світі.

          Святий папа Іван Павло ІІ говорив, що наше тіло так само, як і тіло воскреслого Спасителя, є таїнством присутності особи в цьому матеріальному і видимому світі. «Тіло – це не річ. Наше тіло – це дорога. Дорога до зустрічі. Думаю, що кожна дитина назавжди запам’ятовує дотик своєї матері. Кажуть психологи, що наше тіло має свою пам’ять про маму», – відзначив Блаженніший Святослав.

          «Я б дуже хотів, – наголосив Предстоятель, – щоб через той досвід дотику до постаті мами кожна дитина могла відчути присутність між нами воскреслого Спасителя. Бо кожна мама повинна відкрити двері в життя своїй дитині не тільки в цьому видимому, матеріальному, обмеженому світі. Вона повинна передати дочці чи синові свій досвід віри і вести їх у життя вічне».

          «Нехай це материнське серце, яке особливо відчуває дар життя, буде дорогою до життя вічного кожній дитині, щоб ми разом могли втішатися, що майбутні покоління приймуть цю вістку Євангелія, і щоб у нашому житті здійснилися слова, якими закінчує сьогодні євангелист свою розповідь. Ось ці слова: це все сказано, написано і досвідчено, щоб ви, які слухаєте і вірите, мали життя вічне в Його ім’я», – побажав усім і кожному духовний лідер.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.