Важлива тільки любов

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Важлива тільки любов

          Важлива тільки любов. Вона і є правдивим життям. Поза любов’ю і без любові ніхто не може жити по-справжньому.

          Любов починається з рішення любити. Бажати її, прагнути, шукати за нею, вчитися її!

          Ми маємо потребу у любові інших, але ще більше потребує наше серце, щоб самим любити, не обов’язково сподіваючись на взаємність. Можемо ціле життя шукати аби бути любленими іншими, а самі так і не відважитися любити.

          Незаповненість справжньою Божою любов’ю рано чи пізно призведе до більших чи менших внутрішніх криз, до відчуття пустоти, безсенсовости. З точки зору духовних законів це цілком природньо. І наші досвіди нерідко вщерть переповнені явними сигналами, які просто вириваються з потаємних надр серця, вказуючи на невтішний внутрішній стан. На жаль, що це розуміють одиниці.

          Часто людина здобувши все, що лише можливо у цьому світі, кінцево приходять до висновку, що вагон зусиль тривалістю в життя пройшло цілком впусту – матеріальні статки, зовнішні досягнення, прагнення слави, висока освіта, успішна кар’єра, уявне особисте щастя не принесло людині бажаного. І все це лише тому, що незаповненість любов‘ю неодмінно призводить до глибинного нещастя.

          Світ, що нас оточує найчастіше пропонує фейкові підміни любові. Запаковує свідомість людини аби вірити у таку любов, якої насправді немає. Особливо від цього отруюється молода людина, яка є фатально дезорієнтована примарними пропозиціями масових світоглядних трендів. Здебільшого це стається лише тому, що вона не відкрила жодної вартісної духовної альтернативи.

          Вже на шкільній лавці дитину завантажують безліччю непотребу, «інтелектуального сміття», водночас не розповідаючи нічого про засадничі основи духовного життя – як перебувати у гармонії з Творцем, як молитися, як слухати себе, чому важливо навчатися любити. Зрештою ця тема дуже складна і заслуговала б на більший текст…

          Як важливо відкритися на оцю Любов Бога. Просити про неї, молися про неї, прагнути їі. Як же важливо, щоб життя не збігло надармо. Щире прагнення серця у цьому напрямку, як іскра може стати початком, з якого розгориться могутнє полум’я великої любові, яку ніхто і ніщо не зможе загасити.

          Лише єдина Божа любов зможе заповнити незмірний простір, що скритий у глибинах людського серця. Бо вона одна заслуговує стати твоїм щастям. Остаточно шукати можна де завгодно, але там ти зможеш швидше загубити, ніж знайти!

          Отець Лука Михайлович

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.