Життя має вартість, коли дає плоди

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Життя має вартість, коли дає плоди

          “Відніметься від вас царство Боже й дасться народові, що буде приносити плоди його” (Мт 21, 43-46).

          Кожна річ на землі має свою основу: рослини – корінь, дім – фундамент, машина – кузов тощо. Так само Бог є основою й джерелом життя людини. У центрі цієї науки Христа є Царство Небесне – головний плід віри й нашого життя. Ісус наголошує на важливості цього плоду кажучи, що хто над ним не працює, буде позбавлений участі у Божому Царстві. Цю правду зможемо краще зрозуміти, коли пригадаємо собі істоту Божого Царства – це спільнота любові людини з Богом. Там, де є Ісус, там присутня любов, яка єднає нас у спільноту з Господом. Тож одночасно створюється Боже Царство.

          Навчаючи про спасіння, Христос говорить про іншу річ – камінь, від якого можна загинути. На перший погляд це не має якогось відношення до спасіння. Камінь у цьому Євангелії має символічне значення, бо ним є Христос – надійна основа і джерело життя людини. Метал і камінь є найміцнішими у природі. Так само лише Ісус може запевнити нам щасливе життя в небі. Тому між Христом, як духовним каменем, і спасінням існує тісний зв’язок.

          Оскільки Ісус є Творцем Царства Небесного, Він є також основою для нас, щоб його осягнути. Тільки Ісус знає дорогу до Божого Царства і може помогти нам стати його учасниками. Тому маємо дбати про міцний зв’язок любові з Богом – цей духовний камінь, основу спасіння, важливий плід нашого життя. Якщо ми з’єднаємося з Ісусом на землі, то будемо разом із Ним у Його царстві, як Сам казав: „Хто служить мені, хай іде слідом за мною: і де я, там і слуга мій буде” (Ів 12,26).

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.