Розуміння подружжя єднає подругів взаємно та з Богом

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Розуміння подружжя єднає подругів взаємно та з Богом

          “Не всі розуміють це слово, лише ті, кому дано” (Мт. 19, 3-12).

          Ми природно розуміємо, що подружжя, сім’я – одна з головних основ людського життя. Велику частину нашого життя проводимо у сім’ї: народження, виховання, великі свята.

          У сучасному світі дуже велика кількість розлучень. Багато людей, які, здавалося б, кохали одне одного, одружившись і взявши церковний шлюб, за декілька років, а буває, і за декілька місяців, розходяться.

          Однією з причин є те, що подруги не усвідомити, що це Бог подарував їм одне одного. Випадково нічого не стається – усе в нашому житті дає Бог. Тому все те, що ми називаємо випадковостями, збігом обставин, – це Божий план спасіння. І коли Господь звів докупи двох осіб, не раз дуже різних, вихованих у різних родинах, у різних обставинах, часто різної національності, – значить, Він мав свій план щодо них: пізнання Бога й осягнення Царства Небесного. Коли молоді прийшли до храму Божого й отримали церковний шлюб, то це Божа гарантія, немовби Божа печатка, якою Він стверджує, бере відповідальність на себе за те, що ці люди спроможні жити разом: бути разом на землі і в небі.

          Подруги, які бачать однин в одному Ісуса, тоді Бог присутній між ними, зміцнює їхній зв’язок. Єдність чоловіка й жінки силою Божої любові гарантує їхнє з’єднання з Христом у небі.

          Проблема розлучення, спільного й особистого щастя подругів криється в тому, що вони не бачать свого життя як Божого дару, не вірять у Божу гарантію шлюбу. Проблеми намагаються вирішувати власними силами, а не з допомогою Ісуса

          Дуже важливо побачити за шлюбом Христа, який дав їм зустрітися і благословив на спільне життя. Господь, Який дав їм благословення в Церкві, через шлюб наповняє їх благодаттю і силою до спільного життя, разом з Ісусом іти до неба дорогою подружжя. Лише ця віра дасть подругам спроможність жити спільно, жити разом із Богом на землі та в небі.

          Отець Михайло ЧИЖОВИЧ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.