Господь Бог зробив усе для нашого спасення

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
        • Господь Бог зробив усе для нашого спасення

          Господь Бог зробив усе для нашого спасення. Цілковито все. І не можемо сказати, що чогось бракує. Бог настільки про нас подбав, як із тим подарунком, який вже купили і який залишається тільки піти і забрати.

          Наше спасення повністю призначене і приготоване для нас. І з нашого боку потрібна тільки співпраця. Грецькою це слово звучить синергія – співпраця Бога і людини. І дуже трудно окреслити, де закінчується дія Господня і починається праця людини. Ми завжди кажемо перше – благодать. Так, благодать, але де той момент, що людина має схопитися за ту благодать, відповісти на неї. І тому, коли ми говоримо про нашу дорогу до Бога, знаєте, що найголовніше – бажання.

          Наведу вам один приклад, щоб було легше зрозуміти. Є три типи людей, які добре знають, що таке сила бажання. Напевно, кожен у своєму житті, якщо навіть сам не зіткнувся, то знає, що існують злодії. Вони, якщо хочуть вкрасти, то завжди вкрадуть. Інші люди, які дуже активно здобувають те, чого хочуть. Можливо, Бог дав вам нагоду зустріти їх на вашій життєвій дорозі – це наркомани. Якщо така особа хоче вжити чи вколоти собі наркотик, то вона за будь-яких обставин знайде його або ж знайде гроші, щоб його купити. Якщо з першими і другими особами ви мали мало досвіду, то представника третього типу, напевно, всі зустрічали і не раз. Це – п’яниця, людина, яка може гори перевернути за кілька грамів алкоголю. Якщо він хоче випити, то завжди вип’є. У нього не буде жодної копійки в кишені, але він переверне хату догори ногами і знайде, де жінка заховала горілку або гроші. Бо він має що? Бажання!

          То ж маємо брати за приклад наркоманів, злодіїв та алкоголіків. Так сильно, як вони бажають речей злих і недобрих, нам треба так само бажати Бога. Щоб ми шукали Бога понад усе.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • В Горлицях молилися за протоєрея Григорія Назара в річницю смерті
          • Оціни

            [ratemypost]