Якщо хочемо кращого світу, потрібно плекати серцем гідність кожної жінки

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • Якщо хочемо кращого світу, потрібно плекати серцем гідність кожної жінки

          Нинішнє Євангеліє Мт 15,21-28, говорить про діалог Ісуса та жінки-хананейки, поганки, може грішниці…


          І суттю Доброї Новини є те, що Христос говорить, вислуховує… реабілітує жінку!

          Але спершу декілька ключових моментів:

          ✔️Бог прийшов для усіх!
          Хоче спасти кожного! Ніхто не має права чутися ексклюзивним і «приватизувати» собі Бога!

          ✔️Каналом комунікації, «точкою доступу» між людиною і Богом є ВІРА. Важливо бути настирливим і хотіти зустрітися з Богом.

          ✔️Доступ до Ісуса мають всі!


          «Навіть жінки».


          І якщо хтось ще досі звинувачує християнство в утиснення прав жінки, то він нічого не знає про християнство…

          І, напевне, навіть не дуже часто ходить до церкви, бо в ній він би побачив переважну більшість присутності жінок.

          А тепер про жінок, словами Папи Франциска:

          1. За біблійною розповіддю, жінка осягнула вершину творення, стала підсумком усього творіння. Справді, у ній втілена мета самого творіння: породжувати й опікуватися життям, бути сопричасною з усім, піклуватися про все.

          2.Відродження людяності почалося з жінки. Жінки — джерело життя. Проте їх постійно зневажають, б’ють, ґвалтують, змушують до блуду та до переривання життя, яке вони несуть у своєму лоні. Будь-яке насильство, вчинене жінці, — це профанація Бога, Якого народила жінка.

          3. Кажучи про жінок, ми підходимо практично: жінка є для того, щоб робити щось. Ні! Передовсім має бути інша мета: жінка приносить щось таке, без чого світ не буде таким як є. Вона приносить багатство життя.

          4.Жінки для того, щоб вносити гармонію. Без жінки немає гармонії. Це жінка вчить нас ласки, кохання з ніжністю і робить світ прекраснішим. Жінка — це гармонія, поезія і краса. Без неї світ не буде таким гарним і гармонійним.

          5. Жінкам властиво брати життя близько до серця. Жінка показує, що сенс буття полягає не в тому, аби робити щось і робити, а в тому, аби приймати до серця речі, які є. Тільки ті, хто дивиться серцем, добре бачать, бо знають, що таке «бачити глибоко»: людину попри її помилки, брата попри його слабкості, надію попри всі труднощі; бачити Бога у всьому.

          6. Якщо ми хочемо кращого світу, який стане домом миру, а не полем битви, потрібно плекати серцем гідність кожної жінки. Князь миру народився від жінки. Жінка – дарителька й посередниця миру, яку необхідно залучати в ухвалення рішень щодо світу. Бо коли жінки зможуть ділитися з іншими своїми дарами, то світ стане об’єднанішим і мирнішим. Тому перемога жінок – це перемога всього людства.

          6. Якщо ми хочемо кращого світу, який стане домом миру, а не полем битви, потрібно плекати серцем гідність кожної жінки. Князь миру народився від жінки. Жінка ― дарителька й посередниця миру, яку необхідно залучати в ухвалення рішень щодо світу. Бо коли жінки зможуть ділитися з іншими своїми дарами, то світ стане об’єднанішим і мирнішим. Тому перемога жінок ― це перемога всього людства.

          7. Новонароджений Ісус відбивався в жіночих очах, в обличчі Своєї Матері. Вона перша голубила Його, з Нею Він обмінявся першими усмішками.

          8. Відносини між жінкою і чоловіком повинні визнавати, що вони обоє необхідні, мають таку саму природу, хоча у відмінний, властивий собі спосіб. Один є необхідний для іншого, аби була справжня повнота особи.

          9. Жінки вміють втілювати ніжне обличчя Бога, Його милосердя, що реалізується у готовності більше присвячувати час, ніж займати простір, аби приймати, а не виключати. 10. (додам від себе)… Жінка ― це не лише про материнство. Це перш за все про любов. І лиш любов здатна реставрувати цілісність нашого людського буття…

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.