Чому ми на Літургії молимося «за Богом бережений народ наш, правління, все військо…»

Читай також

  • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
  • Наша молитва ― це плуг, яким ми зорюємо наше серце, щоб проростало зерно нашого покликання
        • Чому ми на Літургії молимося «за Богом бережений народ наш, правління, все військо…»

          Я раніше не розумів, чому ми на Літургії молимось, скажімо, «за Богом бережений народ наш, правління, все військо…»

          Якоїсь миті, роздумуючи про це, усвідомив, що відбувається насправді у складних обставинах, скажімо, в концтаборі. До прикладу, Рудольф Гьосс, комендант німецького концтабору Аушвіц-Біркенау в Освенцімі, свого часу хотів стати священником. Наприкінці життя він покаявся у скоєних гріхах. Як бачимо, певні обставини можуть впливати на наше життя.

          Це, звичайно, не знімає з нікого моральної відповідальности, але коли нема основ буття в Господі, то обставини часто змінюють людину до невпізнання. Однак варто вказати і на те, що людина, перемінена в Господі, теж впливає на обставини. Бог покликав усіх нас, християн, щоб ми своїм життям у Бозі, своєю присутністю освячували цей світ.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил і передову
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Наша молитва ― це плуг, яким ми зорюємо наше серце, щоб проростало зерно нашого покликання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.