Ми не просто молоді паломники, ми свідки любові, за яку наші друзі віддають життя

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Ми не просто молоді паломники, ми свідки любові, за яку наші друзі віддають життя

          Під час чергової сесії Архієрейського Синоду УГКЦ, що відбувалась 17-18 травня, отець Роман Демуш, заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді, розповів єпископам про підготовку до Світових днів молоді, що відбудуться на початку серпня у Лісабоні.

          Всю детальну інформацію про цю подію та реєстрацію можна дізнатись ТУТ.

          З болем у серці отець згадав про неймовірну втрату для команди організаторів СДМ, так і всієї нашої Церкви – несподівану смерть отця Григорія Назара. Участь молодих українців у серпневій зустрічі з Папою була великою мрією о. Григорія. І справжнім чудом стала ініціатива команди «Допомога Церкві на Сході» у пам’ять про отця оголосити збір коштів на підтримку поїздки молоді з України на Світові дні молоді в Лісабон.

          Чимало молодих людей уже зареєструвались для участі в СДМ. Попереду – час духовної підготовки. Ми запитали отця Романа Демуша про те, в чому унікальність майбутньої події, її специфіку, важливість участі для української молоді  та особливості приготування.

          Досвід Світових днів молоді – це досвід глобальної Католицької Церкви, світової спільноти молоді, яка збереться з різних куточків світу. Дуже важливо для українців бути там. Вкотре цитую Блаженнішого Святослава% “Нам важливо там бути, бо є ті, котрі хотіли, щоби нас там не було”. Ми їдемо на Світові дні молоді, щоби бути, дякувати, свідчити і говорити правду про нашу молодь, нашу країну. Дуже важливо зорганізуватись українській молоді з України та з-поза її меж, щоби представити світу свою державу. 

          Світові дні молоді – це не тільки фестиваль, гарна паломницька мандрівка Європою, це зустріч з Христом, це свідчення своєї віри іншим людям. Українська молодь має свідчити ті християнські цінності, якими живе і за які життя свої віддає – і це не просто слова, а дійсність, в якій живемо. 

          Які особливості духовної підготовки до СДМ?

          Власне, матимемо низку зустрічей з нашими єпископами. Цьогоріч участь у СДМ організовує спільний комітет УГКЦ та РКЦ. Ми прагнемо, щоби наша молодь приїхала підготованою, саме тому запланували шість формаційних зустрічей. Звісно, триваліша духовна підготовка є дуже важливою для цієї події, та, на жаль, в наших реаліях справжнім викликом стала сама фінансова змога відвідати цю зустріч. Зараз, коли організаційні питання залагоджено, ми готуватимемо групи.

          Формація паломників передбачає зустрічі з відомими інтелектуалами, представниками посольств України та Португалії, духівниками. Кожен СДМ має своє гасло, цьогоріч воно звучить: “Марія пустилася швидко в дорогу”. Ми, роздумуючи над цими слова, прагнемо теж пуститися в дорогу, що практично означає допомогти іншим. Тягар війни, за словами Блаженнішого, впав найбільше на українську молодь і вона говоритиме про це.

          Для української молоді пуститися в дорогу – це взяти на себе відповідальність, яку вона взяла – у творенні волонтерських штабів, праці і на фронті. Наша молодь має унікальний досвід війни і в час, коли одні хлопці і дівчата своє життя покладають заради своїх братів і сестер, всі ми, хто має змогу, маємо свідчити у світі про справжню відвагу любити і пускатися в дорогу.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)