«У мене знову було літо, бо того літа була окупація», — учасник табору «Обійми зцілюють»

Читай також

  • Літні реколекції для української молоді в Польщі
  • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
  • «Молодь для молоді»
        • «У мене знову було літо, бо того літа була окупація», — учасник табору «Обійми зцілюють»

          Із Божого слова розпочалася поїздка понад сорока молодих українців із областей, найбільше зранених війною, на південь Італії на відпочинок у молодіжному духовно-формаційному таборі «Обійми зцілюють», який організував Відділ Молоді Апостольського Екзархату для українців Візантійського Обряду в Італії у співпраці з Патріаршою Комісією у справах Молоді УГКЦ за підтримки Філадельфійської Архиєпархії УГКЦ. І Божим словом на березі Тірренського моря завершилося. Зустрівши світанок спільною Божественною Літургією, яку звершив отець Роман Демуш та отець Святослав Титуляк, молодь поділилася думками, про що в цей день просить Господа. На завершення священники подарували усім учасникам табору Новий Завіт. 

          Молодь зі сходу, півдня та центру України пізнавала любов Бога і Його милосердя, наповнюючи свої серця вдячністю через молитву у Римі — спершу в Патріаршому Прокатедральному Соборі Святої Софії, куди українська делегація прибула на запрошення отця Марка Семегена, ректора цього Собору Святої Софії в Римі та президента релігійного товариства «Свята Софія», а згодом — у Базиліці святого Петра у Ватикані.

          Також молитвами та Божим словом супроводжували поїздку українців у Помпеї — до чудотворної ікони Помпейської Богородиці, яка розв’язує вузли, перед якою молодь просила миру для України. Поїздка в це легендарне місто відбулася на запрошення отця Ігоря Стуса, декана Неаполітанського деканату та душпастиря для українців у Помпеях.

          В останній день своєї мандрівки учасники табору «Обійми зцілюють» побувала на українській парафії в Падуї, де разом із отцем Іваном Чверенчук і представниками української громади та італійців, які гостинно приймали нашу молодь із півдня, сходу та центру України у своїх домівках, склали молитву за мир в нашій багатостраждальній землі.

          Дорогою додому кожен учасник ділився враженнями про відпочинок, акцентуючи на тому, що було найцінніше. Серед думок молоді найбільше розчулили слова дівчат, які пережили окупацію: «У мене знову було літо, бо того літа була окупація», «Я поборола свій страх», «Я хочу бути серед людей!»

          Підготувала Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • Літні реколекції для української молоді в Польщі
        • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
        • «Молодь для молоді»
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"