Хрест на плечі! Готовий?

Читай також

  • Виконують гаразд
  • Хто я для тебе?
  • Ти — фермер свого серця
        • Хрест на плечі! Готовий?

          #ковтокслова (Лк 9:23-27)

          Уяви собі таку ситуацію: ти сидиш з друзями на природі, спокійно собі розслабляєшся, аж раптом Ісус каже: “Панове, мене чекають серйозні проблеми – мене будуть відкидати всі релігійні боси, я помру, але на третій день воскресну”. Ну, як тобі такий поворот? Це не просто новина, це справжній “холодний душ”! Якби ти був одним з учнів, ти би, напевно, трохи “прифігів”. Ніби й так всі знали, що Ісус не в найкращих стосунках з релігійними “верхами”, але щоб все так серйозно?

          А тепер подумай: учні, як його найкращі друзі, теж ризикували потрапити під гарячу руку. Здається, хтось уже міг задуматися про те, щоб пакувати валізи та тихенько вертатися додому, повернутися до старого спокійного життя. Але стоп! Вони ж уже пройшли разом з Ісусом стільки всього. Вони його любили, вірили в нього, бачили чудеса. Але тут питання: чи готові вони заради цього залишити все і ризикувати всім, включно з власним життям?

          Ісус каже їм прямо: “Якщо ви хочете бути зі мною, будьте готові щодня піднімати свій хрест і йти за мною”. І тут, звісно, вони трохи шоковані. Ну як так? Це ж не про легке життя з постійними чудами та фанатами, які захоплено вітають на кожному кроці. Це про реальні труднощі та навіть небезпеку. Учні, звичайно, підписалися на слідування за Ісусом, коли все було новим і цікавим. Але тепер це звучить вже як серйозний вибір, з яким можна реально втратити все, що є. Тільки Ісус додає: “Якщо втратите життя заради мене, насправді знайдете його”. Тобто, попри всі ризики, нагорода є, і вона величезна.

          Уяви, що ти серед цих учнів. Як би ти відреагував? Ісус чітко дає зрозуміти, що життя з ним – це не якась “зона комфорту”. Він не продає солодкі обіцянки про легкий побут, де все без проблем. Але водночас, обіцяє, що навіть якщо тобі доведеться стикнутися з труднощами, ти отримаєш більше, ніж можеш уявити. Це не просто про те, щоб “вижити”, це про те, щоб знайти сенс і щось більше за просто комфортне існування.

          І що вибереш ти? Ісус каже: “Так, буде нелегко. Так, іноді буде страшно. Але ти не будеш сам. Я буду поруч, дам тобі силу, мир і підтримку”. І це не просто слова – це обіцянка. То чи вистачить тобі цього, щоб обрати шлях з ним?

          #ковтокслова 15.10.2024

          Образ: Egbert Modderman “Simone from Cyrene”

          Джерело: Vyacheslav Okun SJ

          Читай також

        • Виконують гаразд
        • Хто я для тебе?
        • Ти — фермер свого серця
          • Оціни

            [ratemypost]