100 днів до Світового Дня Молоді у Лісабоні! 10 молодіжних груп вже зареєструвалися

Читай також

  • За_Пости. 4/7 Манна
  • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
  • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
        • 100 днів до Світового Дня Молоді у Лісабоні! 10 молодіжних груп вже зареєструвалися

          Понеділкова нарада голів молодіжних комісій різних архиєпархій УГКЦ, яку зібрав заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді нашої Церкви отець Роман Демуш, була присвячена організаційним питанням участі української молоді в СДМ.

          Нещодавно голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Ростислав Пендюк і його заступник отець Роман Демуш побували в Римі та на зустрічі з Папою Франциском, під час якої наголосили на важливості його зустрічі з українськими хлопцями і дівчатами, які приїдуть у Лісабон. Саме на цьому отець Роман акцентував священникам під час зустрічі. Також разом зі ще одним представником організаційного комітету ― відповідальним за душпастирство молоді в Перемишсько-Варшавської Митрополії УГКЦ отцем Григорієм Назаром пояснили специфіку організації поїздки, поселення неповнолітньої молоді, окреслили важливість участі українців у цій події та їхніх представницьких функцій під час СДМ.

          Вже на сьогодні зареєструвалося 10 груп української молоді ― 5 від України і 5 з Європи. Окрім того ― пів сотні молодих українців зголосилися волонтерити. Як підкреслив отець Роман Демуш, питання волонтерства нашої молоді під час СДМ є принциповим, оскільки за час війни наш народ продемонстрував світові особливе вміння єднання і підтримки.

          Зараз відбувається формація для волонтерів. А для усіх учасників організатори планують провести кілька онлайнових та живих духовно-формаційних зустрічей незадовго до паломництва СДМ, для творення спільноти та вдалого приготування до події в Лісабоні.

          Нагадуємо, додаткову інформацію про волонтерство, як і про СДМ, що відбуватиметься в Лісабоні з 31 липня по 6 серпня, можете знайти на офіційному сайті https://www.lisboa2023.org/en , в окремому розділі молодіжного порталу ДивенСвіт, та на офіційних україномовних профілях СДМ у соціальних мережах Facebook та  Instagram.

           

          Читай також

        • За_Пости. 4/7 Манна
        • За_Пости 4/6. 40 днів чи 40 ночей?
        • За_Пости 4/5. Бог і твої проблеми
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"