По-справжньому моляться ― духовні атлети

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • По-справжньому моляться ― духовні атлети

          Молитва ― це вправа, ті, що по-справжньому моляться ― духовні атлети. Для полум’яної молитви потрібен час, зусилля, настирливість, витривалість, самопожертва. Не завжди Бог одразу показує плоди молитви і багато людей не розуміючи цього швидко полишають молитву. Велика справа час! Він усе ставить на свої місця.

          Людина здебільшого є мінливою, лінивою і непостійною, а значить для молитви потрібна теж велика дисципліна і зосередженість. Так само як великі результати у спорті досягаються радикальним зусиллями волі і праці так і з молитвою. Однак більшість трактують молитву романтично, як коротке і приємне дозвілля.

          Одного разу відомого тренера гравці його дружини запитували чому він дає їм такі величезні навантаження і ставить такі високі вимоги, але тренер попросив потерпіти і сказав, що відповідь дасть пізніше. Підопічні довірились, хоча скрипіли зубами і тихо шемрали на наставника. Через декілька років, коли команда досягла вершини успіху і коли щасливі гравці підняли кубок над головами, наливши туди шампанського, досвідчений тренер на хвильну взяв слово і усіх попросив стати навколо трофею, кажучи короткий тост:

          «Сьогодні я готовий дати відповідь усім тим, хто мене постійно запитував для чого я так знущаюся над вами. Підійдіть тепер до кубка і подивіться всередину. Шампанське, яке ви бачите на дні це мізер порівняно з кількістю поту, який ви пролили на виснажливих тренуваннях. Однак наш шлях не був даремний. Ми зробили це! Дякую, що довірились мені. Тепер Ваші імена назавжди записані в історію великої гри».

          Якщо людське визнання потребує таких зусиль, то скільки людина мала б прикладати сил, щоб здобути вічну нагороду у небі. Здається тут виправдовуються слова відомих подвижників віри: «Пролий кров отримаєш дух».

          Сказав Ісус своїм учням: просіть, і дасться вам; шукайте, і найдете; стукайте, і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує, хто шукає, находить, і тому, хто стукає, відчиняють. Лк. 11, 9-13.

          Отець Лука МИХАЙЛОВИЧ

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 3.7 / 5. Vote count: 3

            No votes so far! Be the first to rate this post.