Священик, котрий помирав від коронавірусу: «Моліться! Побачимось у Небі!»

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Священик, котрий помирав від коронавірусу: «Моліться! Побачимось у Небі!»

          Отець Цірільо Лонго, уражений вірусом, провів останні години свого життя, підтримуючи дух медперсоналу, який до нього прийшов. Він відійшов до неба опівдні, 19 березня, в урочистість св. Йосифа, через день після того, як йому виповнилося 95 років. Помер у спомин св. Йосифа. Перебуваючи на смертельному одрі, він повторював: «Не бійтеся, ми в Божих руках».

          За мить до смерті він підніс руку в бік неба з піднесенням, ніби на футбольному матчі забили гол. Це був жест відваги і заохочення, що народився за час лекції, яку прочитало йому життя, як це він сам завжди любив повторювати у Центрі Оріоністів у Бергамо, у місті, якого найбільше торкнулась епідемія: «Людина тому має дві руки, аби однією рукою працювати, а другою перебирати намистини розарію».

          Його слова й досі лунають у серцях тих, хто його знав. Останні дні він провів, втішаючи інших, а працівникам лікарні повторював: «Не бійтеся, ми всі в Божих руках».

          Поруч зі св. Алоізієм Оріоне

          Отець Цірільо народився 18 березня 1925 р. у Салетто, в Падуї. В Ордені перебував 78 років, з яких 67 служив священиком.
          Належав до Синів Божественного Провидіння, тобто оріоністів. До монастиря вступив 23 жовтня 1937 р. у Тортоні, на півночі Італії, де діяв святий засновник цього Ордену Алоізій Оріоне.

          Брат Цірільо став свідком чудес засновника. Відбувалося це, між іншим, під час Другої світової війни, коли у жахливі часи голоду і страху молитва всіх семінаристів, з палкою вірою та синівською любов’ю, випросила неочікувану небесну допомогу.

          «Побачимося в Небі»

          Голгофа отця Цірільо почалася 12 березня. Вісім останніх днів його життя були сповнені молитви, фізичного страждання, але водночас і немочі, якої досвідчував, бо не міг спілкуватись зі своїми приятелями. З цілого світу від отримував новини від священиків, монахинь, рідних та багатьох простих людей, з якими співпрацював, а тепер через хворобу не міг їм відповісти.

          Вночі 17 березня, під час однієї телефонної розмови, він сказав: «Побачимося в Небі. Моліться на розарії! Перешли всім моє вітання». Іншого дня сказав: «Моліться багато. Надходять важкі часи. Моліться на розарії».

          Переклад КМЦ з Aleteia

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.