Перед тим, як вдягатися в Христа, маємо звільнитися від лахміття гріха

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Перед тим, як вдягатися в Христа, маємо звільнитися від лахміття гріха

          І. Сьогодні апостол, мовлячи про приписи християнського життя, заохочує вдягнутися у чесноти (Кол 3,12). Іншими словами це є дорога наслідування Ісуса Христа. Але перед тим, як вдягатися, ми маємо бути вільні від іншої одежі – лахміття гріха, пристрастей, котре перешкоджає і не дозволяє нам бути новою людиною. Гріх панує у серці грішника і нищить любов до якої закликає апостол і відчужує мир Христовий.

          ІІ. Історія про багато юнака, яку читаємо цієї неділі в Євангелії від Луки, співпадає із святом святого Івана Боско (1815-1888) – покровителя молоді, вчителя надії і свідка милосердя. Іван Боско зумів віднайти дорогу до серця молодої людини. Він говорив: “Я пообіцяв Богу, що навіть мій останній подих буде для вас, для молоді. Я для вас учуся, для вас працюю, для вас навіть готовий віддати життя. Врахуйте, що поки я є, я є весь для вас, удень і вночі, вранці і ввечері, кожної миті”. Вражають “Сни Отця Боско”, звідки можна почерпнути багато цікавих речей.

          Виникає запитання, чому молодь нещаслива і дуже часто поводить себе як багатий юнак. Відповідь дуже проста: я просто “не хочу”. Бог шанує волю людини, а людина має вибір. Жити з Богом так просто, але гріх настільки засмоктує молоду людину, що вона вже змирюється з цим станом. А щоб змінитися – достатньо захотіти, і почати жити по-новому, жити у Христі. Школа св. Отця Боско є чудовим прикладом, як реалізувати себе молоді, не витрачаючи даремно час і не гублячи своєї безсмертної душі.

          Отець Назарій ЛАНЬКО, Одеський екзерхат УГКЦ

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.