Ісус мене «зафрендив»!

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • У чому символізм Лазаревої суботи та неділі Входу Господнього у Єрусалим
        • Ісус мене «зафрендив»!

          Коли хтось любить, то готовий не просто вилізати на дерево, як то зробив Закхей (Лк 19, 1-10)… Але готовий на набагато дивакуватіші подвиги!

          ✔ПРОЙТИ ЧЕРЕЗ МІСТО

          Ісус прагне НАБЛИЗИТИСЯ до життя кожної людини, пройти до кінця нашу дорогу, щоби Його життя і наше життя насправді зустрілися. Таким чином, доходить до найнесподіванішої зустрічі, саме тієї зустрічі з Закхеєм, збирачем податків. Закхей був заможним співпрацівником римських окупантів, був кимось, хто через свою погану репутацію не міг навіть наблизитися до Вчителя.

          Але зустріч із Ісусом ЗМІНЮЄ його життя, як це було і може статися щоденно з кожним з нас.

          Та, щоб відбулася така зміна, Закхей мусів поборотися з певними перешкодами: щонайменше з трьома.

          ПЕРЕШКОДИ ЩОБ ЗУСТРІТИСЯ З ІСУСОМ

          👉Постава

          Закхей не міг побачити Ісуса, оскільки був низький. Також і сьогодні нам може заважати те, що ми будемо постійно стояти здалека від Ісуса, бо здається нам, що ми не доростаємо, що ми є негідні, будучи низької думки про себе.

          занижена самооцінка не є чимось добрим в стосунках з Богом…

          Для Бога не існує людини, яка Йому байдужа, але всі ми для Нього улюблені і важливі! Бог розраховує на кожного з нас такого, які ми є. В ЙОГО ОЧАХ КОЖЕН З НАС Є ЦІННИЙ І НАША ЦІННІСТЬ Є БЕЗЦІННОЮ!

          👉Сором

          Можна собі тільки уявити, що відбулося в серці Закхея, перш ніж він піднявся на сикомор ― мусив пережити серйозну внутрішню боротьбу: з однієї сторони добра цікавість, щоби пізнати Ісуса; а з другої ― ризик, сором і страх.

          Коли нас цікавить хтось, коли ми в когось закохуємося, то в такі хвилини може так трапитися, що ми охоче робимо щось, чого ніколи в житті не зробили би. Щось схоже сталося у серці Закхея, і так він подолав паралізуючий сором, бо побачив в Ісусі того хто єдиний може його РЕАБІЛІТУВАТИ.

          👉Натовп

          Натовп, який передусім його блокував, а пізніше критикував: Ісус не повинен входити до його дому, до дому грішника! З одної сторони стається часто так що середовище в якому живемо не дає нам доступу до Бога! А з другої сторони, коли починаємо стосунки з Богом, і намагаємося жити по-іншому, натовп теж із нас сміється, мовляв, «ще мені один святоша»…

          ️Гості

          Дуже важливими є слова Ісуса до Закхея, які, здається, сказані до нас саме сьогодні: «Притьмом злізай, бо я сьогодні маю бути в твоєму домі». В твоєму серці! Ісус сьогодні скеровує до кожного з нас це саме запрошення! Ісус хоче прийти до мене в гості… Він «напрошується» в гості! Він нас «зафрендив»!

          І хоче зустрічі вже сьогодні… Не завтра, не післязавтра, не потім, не колись! А сьогодні!

          Ісус звертається до Закхея на ім’я! Я нині хочу зустрітися з тобою!

          Тут і тепер! Вже! На цій Недільній Службі Божій!

          Ім’я Закхей означає «гідний», «чистий», «невинний», «виправданий». Своїм приходом у дім Закхея Ісус змінив його життя, життя його дому (родини), реабілітував його, виправдав… Або, може, просто показав, ким він був насправді… Може, ми також не такі вже пропащі? Адже Ісус― Милосердний і не втомлюється прощати…

          Мило думати, що Ісус хоче прийти до мене в гості, щоб реабілітувати мене. І було би безглуздо не відповісти на Його запрошення.

          Отець Роман ДЕМУШ

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • У чому символізм Лазаревої суботи та неділі Входу Господнього у Єрусалим
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.