Наше призначення — бути досконалими і святими

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Наше призначення — бути досконалими і святими

          Коли говоримо про місійність та євангелізацію, то це не чергове навчання чи приготування певних програм Церкви, а стремління до того, щоб створити таке усвідомлення, де всі ми — від єпископа і до кожного священника та парафіянина — працювали над собою і змінювали себе. Ставаймо ближче до Бога, щоб Він міг легко послуговуватись нами. Іншого шляху просто не існує!

          Так, ми досить добре виховані (гріх нарікати!), однак цього недостатньо. Наше призначення — бути досконалими і святими. Ми всі до цього здатні через смерть і воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, бо ж Він «смертю смерть подолав… і нам дарував життя вічне». До цього життя ми покликані як діти воскресіння, і саме цього остаточно очікують від нас.

          Інші люди, які, можливо, ще в дорозі до християнського життя, прагнуть мати приклад християнина, тому кожен із нас покликаний бути взірцем для інших. Саме тому альфа і омега — початок будь-яких перемін та довершення усіх наших прагнень і праці — це наша зміна, що є ознакою християнства. Ще раз повторюю, що іншого шляху не існує, бо якщо ми особисто не змінимось, то годі очікувати якихось змін у Церкві і в суспільстві.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.