Що ж таке магічні молитви? Чи небезпечно це для віруючих людей?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Що ж таке магічні молитви? Чи небезпечно це для віруючих людей?

          Магічні молитви — це коли ми хочемо, щоб було тільки по-нашому. І це наше бажання затьмарює нам все: ми хочемо від Бога саме це, і прагнемо використати Бога як засіб для досягнення своєї волі.

          Таким людям Бог може сказати: „Нехай буде по-вашому“. Але в кінці життя ми побачимо різницю між тими, які говорили: „Нехай буде воля Твоя“ і тими, хто вимагав тільки свого. Хотілося б потрапити в першу категорію.

          Магічні молитви — це коли моя воля стає понад волі Божу або коли моя особиста воля нав’язується іншим людям. Наприклад, я молюся не просто, щоб Бог дав мені чоловіка або дружину, а за конкретну людину — щоб тільки ця людина стала моїм чоловіком або дружиною (не запитавши його або її бажання). І буває, що моляться навіть не зважаючи на те чи одружена та людина чи ні.

          Взагалі, магія — це звернення до всіх духовних сил, крім єдиного Господа Бога. Все, що ми намагаємося дізнатися, не йдучи безпосередньо до Бога, все, що ми намагаємося самі вирішити.

          Магія дуже схожа на свавілля — все, що людина хоче зробити абсолютно сама: моя воля, моє рішення, як я хочу. Людина відмовляється безпосередньо йти до Бога, шукати Його волю, підкорятися Його законам, миритися перед Його Словом. А каже: „Ні, я піду іншим шляхом“. І звичайно ж, у цього, на жаль чи на щастя, є наслідки. В 1 Книзі Самуїла 15:23 сказано:

          „ Бунт – це гріх чарівництва, сваволя – це злочин ідолопоклонства. За те, що ти відкинув Господнє слово, він тебе відкинув від царства.“

          Це гріх, один із ти, через які Саул втратив царство.

          Такі дії, що здійснюються сьогодні, — руйнують наше життя в майбутньому. І такій людині, не покаявшись за непокору, складно прийти до Бога. Тому що слідувати своїй і Божій волі одночасно — неможливо. Потрібно вибрати, за ким ти будеш йти. Це один із ключових принципів вчення Ісуса: візьми свій хрест і йди за Мною.

          Сучасний світ дуже активно нав’язує нам ідею про те, що ми можемо слідувати власним шляхом, трохи слухатися, трохи не слухатися, дізнатися з якогось магічного джерела своє майбутнє або відповідь на якесь питання. А потім ми будемо дивуватися: чому я вірую, а з моїм життям таке відбувається?

          Недостатньо тільки вірувати — Біблія говорить про те, що навіть біси вірують і тремтять — але дуже важливо слухати голос Божий!

          А магія, магічні молитви — один із таких моментів, коли люди виявляють прямий непослух голосу Бога. І за це приходить покарання — прокляття Божі, які записані в 28 розділі Вторзаконня. Там написано, що

          „ Господь відчинить для тебе свою благодатну скарбницю, небо, щоб послати в пору свою дощ тобі на землю і щоб благословити всяке діло рук твоїх; і ти позичатимеш багатьом народам, сам же не позичатимеш ні в кого. Господь поставить тебе на чолі, не позаду, і будеш завжди йти лиш угору, не йтимеш униз ніколи, – але як слухатимешся заповідей Господа, Бога твого, які заповідаю тобі сьогодні, щоб ти додержував і виконував їх; і не відхилявся, ні праворуч ні ліворуч від усіх слів, що їх заповідаю сьогодні, та щоб не ходив за іншими богами й не служив їм. Коли ж не слухатимешся голосу Господа, Бога твого, і не виконуватимеш пильно всіх заповідей його й установ, які заповідаю тобі нині, то спадуть на тебе всі ті прокляття й спостигнуть тебе“.

          І Божа воля для кожної людини (і мені це подобається!) В тому, щоб для кожної людини прийшло благословення.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"