Потрібно вчитися молитися правильно

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Потрібно вчитися молитися правильно

          Якщо молитва є цінністю для нас – нам потрібно вчитися «молитися правильно». Правильна молитва характерна проявом поваги до Бога/ Багато людей моляться так, ніби Бог перед ними в боргу і зобов’язаний дати, те, що вони просять. Вони ставлять Йому ультиматуми типу: «Якщо Ти мені не відповіси, я піду з церкви», або: «Якщо Ти мені не відповіси, я перестану вірити в Тебе». Хіба має право людина заявляти подібне Богові?

          Стаючи на молитву, ми повинні мати розуміння до Кого ми молимося! Ми ж приходимо до Володаря і Творця всесвіту. Він заслуговує найбільшої пошани і поклоніння.

          ‘Правильна’ молитва характерна наполегливістю, в Біблії розповідається про боротьбу Якова з кимсь таємничим, який відмовляється назвати своє ім’я, але Яків не відпускав його доти, поки не отримав від нього благословення. Часом в наших конкретних ситуаціях, якщо не бачимо негайних результатів, виникає спокуса перестати молитись, опустити руки. Але не варто зразу здаватися. Витривалість і молитовна боротьба життєво необхідні для життя з Богом.Тому не упускаймо підняті в молитві руки, а в покорі чекаймо на відповідь Божу.

          Кінцева мета молитви – отримати не те, що ми хочемо, а навчитися бажати того, що дає Бог. Але цього ніколи не станеться, якщо ми не підпорядкуємо свою волю Йому і не довіримо себе в руки Божі. Ісус вчить, що фокус в наших молитвах повинен бути спрямований на те, щоб молитися про ті речі, які є волею Божою. Всі наші молитви повинні бути спрямовані на те, щоб нам принести на землю волю Божу.

          Владика Венедикт АЛЕКСІЙЧУК

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.