Посол Ватикану зустрівся в Одесі з греко-католиками, моряками та безхатьками

Читай також

  • Реакція Ватикану на Голодомор в Україні: чи належно реагував Святий престол
  • Глава УГКЦ: «З гробу святого Петра кажемо Риму і світові: Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!» 
  • У Ватикані відбулася зустріч єпископів Синоду УГКЦ із Папою Франциском
        • Посол Ватикану зустрівся в Одесі з греко-католиками, моряками та безхатьками
          У вівторок 16 серпня 2016 р. парафію Святого Апостола Андрія Первозванного УГКЦ у м. Одесі відвідав Апостольський Нунцій в Україні – Його Високопреосвященство Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті

          Приїзд особливого гостя став історичною подією для Одеського екзархату та всієї одеської громади. Екзарх Одеського і Адміністратор Кримського екзархатів владика Михаїл Бубній, разом з адміністратором храму, священиками та парафіянами привітали Папського дипломата на церковному подвір’ї, а молодь подарувала гостю коровай і квіти.

          odesa2

          Ваша присутність сьогодні тут між нами є сповненням слів Святішого Отця Папи Франциска, який закликає пастирів Христових нести благу вість по всіх куточках землі, – владика Михаїл до нунція

          Опісля відбулася Архиєрейська Божественна Літургія за участю Архиєпископа Клаудіо та Преосвященного владики Михаїла.

          Греко-католики східного обряду є частиною вселенської католицької Церкви. Як тіло потребує дві руки і два ока, так і католицька Церква потребує християн східного обряду, ними Вона збагачується, доповнюється та підкреслює вселенскість Христової Церкви, – Апостольського Нунцій у проповіді до одеситів

          Папський посол запевнив, що Папа Франциск близький до українців не тільки духовно та молитовно, але й зібрав значну фінансову підтримку для постраждалих в зоні АТО, адже Святіший Отець пам’ятає і дуже вболіває за український народ.

          Після Богослужіння екзарх Одеський подарував Архиєпископу Клаудіо Ґуджеротті картину одеської набережної на згадку про відвідини цього портового міста, а від імені парафіян Папського представника вітала пані Ірена, підкресливши активну участь італійських архітекторів у розбудові Одеси. Молодь парафії зробила пам’ятне селфі з архієпископом.odesa4 Після візиту до Курії екзархату Папський делегат відвідав благодійний фонд “Карітас Одеса УГКЦ”, де о. Василь Колодчин познайомив гостя з діяльністю цієї організації.

          odesa5Нунцій завітав на роздачу гарячих обідів для бездомних в Басейному провулку від. Тут, стараннями благодійного фонду “Деполь Україна”, окрім їди люди могли отримати безкоштовну медицинську допомогу та необхідні ліки.

          odesa3

          На запрошення о. Олександра Смеречинського, морського капелана, архієпископ Клаудіо завітав до каплиці морського апостоляту та благословив молоде покоління військово-морських сил України.

          odesa6

          За матеріалами: Одеський екзархат УГКЦ, Українська служба інформації Одеса

           

          Читай також

        • Реакція Ватикану на Голодомор в Україні: чи належно реагував Святий престол
        • Глава УГКЦ: «З гробу святого Петра кажемо Риму і світові: Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!» 
        • У Ватикані відбулася зустріч єпископів Синоду УГКЦ із Папою Франциском
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.