Проект ДивенСвіт

Коли митець творить, незалежно від того, що саме, він вкладає у свою працю цілого себе, свої думки, уяву, мрії, фізичні зусилля, свій час. І переважно, митець сподівається, що його твір буде приносити іншим людям радість, або принаймні спонукає їх до мислення. Проте, далеко не усі захочуть навіть зупинись біля його твору. Знайдеться багато таких, які вважатимуть зайвою тратою часу приглядання до твору митця – вони мають значно важливіші справи…

Бог – також митець. Його творіння – світ у якому ми живемо. Цей твір напрочуд різноманітний: гарячий і холодний, високий та глибокий, швидкий та нерухомий, короткотривалий та вічний. У цьому світі однаково є місце для простої амеби, дивовижного дельфіна та вершини усього творіння – людини. Чудові гори, безкрає море, потуга вітру, краса небосхилу, делікатність квітки та народження нового життя – чи це все може залишити когось байдужим? Виявляється так. Виявляється є безліч людей, котрі не хочуть підвести погляд, для котрих споглядання твору митця, навіть Того Найдосконалішого – це лише порожня трата часу. Вони заклопотані своєю роботою, турботою про їжу чи розваги, вони поспішають на чергову серію безконечного серіалу…

А Бог вклав у свій твір цілого Себе, Він у світі відобразив Себе. Він так прагнув, щоб цей світ був досконалим, так як Він досконалий. Бог хотів і хоче, щоб світ, а в першу чергу та його частина, яка створена на Божий образ і Божу подобу, була щаслива. Але людина чомусь відвернулась від Бога. Вона не лише не хоче бути досконалою, як Він, вона навіть не хоче помітити Його присутність у Його ж творінні. Але не всі такі. Є багато людей, яких серця ще не встигли стати кам’яними, які ще вміють помітити красу Божого творіння і тягнутись до неї. Ці люди – молоді, незалежно від того скільки років прожили. Бо саме молодість, в першу чергу, відкрита на красу, на пошук, на правду, на диво…

Цей сайт – спроба погляду на Божий твір, на світ, молодими очима, очима широко відкритими, очима без кляпів, які бачать, аналізують, дивуються, сумують, радіють. Ці очі спостерігають Божий світ — ДИВЕНСВІТ!

о.Ростислав Пендюк,
Голова ПКуСМ УГКЦ

Коментарі

  • Спасибо авторам этого сайта! Я очень благословлена!

  • Андрій Мартинишин    27.12.2020 о 11:29

    Михайле, нема жодної невідповідності — Типик Дольницького, який є основою для церковного уставу, вказує саме такий порядок читань.

  • Михайло    27.12.2020 о 06:45

    Слава Ісусу Христу! Дякую за Вашу велику працю над цим проектом, дай Вам Боже сили і ласки Святого Духа бути з нами ДОВГО. Але знайшов невідповідність у читаннях недільних Євнгеліях а саме:
    ◄ НД ►
    14/12
    27
    ГРУДЕНЬ
    2020
    Неділя 29-та по Зісланні Святого Духа. Свв. Праотців.
    Свв. мчч. Тирса, Левкія, Филимона, Аполлонія, Аріяна й Каленика.
    Глас 4. Єв. 7.

    Утр.:
    Єв. – Йо. 63 зач.; 20, 1-10.
    Літ.:
    Ап. – Кол. 257 зач.; 3, 4-11.
    Єв. – Лк. 76 зач.; 14, 16-24. а має бути Лк. 85 зач. 17, 12 – 19. так подає євангелія на 29-ту неділю

    • Ірина Кисилевич    28.12.2020 о 22:45

      27.12.2020 – 29-та неділя по П’ятдесятниці та неділя Праотців. Апостол на 29-ту неділю і на неділю Праотців – той самий уривок. Відповідно до Типіку потрібно брати Євангеліє зі служби Праотців.

  • Сьогодні зайшов на спою сторінку Артерії любові Бога на сайті “Дивен Світ.Його немає,що сталось,і чи можна буде поновити свою сторінку.. З повагою Володимир.

    • Андрій Мартинишин    08.06.2017 о 13:34

      п.Володимире, якщо йдеться про блог на старому сайті, то змушені Вас засмутити – наразі нам не вдається відновити його працездатність, але ми все ще працюємо над цим. Якщо нам вдасться відновити Ваш блог, ми сповістимо Вас додатково.
      Просимо вибачення за незручності і дякуємо за розуміння.

    • Андрій Мартинишин    12.06.2017 о 19:55

      Слава Ісусу Христу! Пане Володимире, нам вдалося частково відновити роботу старого сайту. Тепер згаданий допис доступний для перегляду – http://old.dyvensvit.org/articles/10113.html
      Однак, якщо Ви бажаєте зберегти його актуальність, настійливо раджу Вам перенести статтю на діючий сайт. Можете звернутись за допомогою до редакторів ДивенСвіту електронною поштою за адресою [email protected]
      Дякую.

  • Надія    19.04.2017 о 07:29

    Христос Воскрес! Дякую за Вашу добру справу, яку ви творите! Це неоціненна праця, Я із лютого кожен день на Вашому сайті. Це частинка ранку, дня, вечора, яка увійшла в моє життя. Находжу для себе багато порад, читаю і роздумую над Святим Письмом, слухаю аудіопередачі.Тож нехай Ваша праця навертає на стежки Божі більше заблуканих ягняток. Творчості, процвітання і безліч відвідувачів сайту!