Святе Письмо з розважаннями на 28 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 28 липня

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 11, 8–22.

          8. Браття, не чоловік від жінки, а жінка від чоловіка, 9. і не чоловіка сотворено для жінки, а жінку для чоловіка. 10. Тому жінка мусить мати на голові знак влади ради ангелів. 11. Одначе в Господі – ні чоловік без жінки, ні жінка без чоловіка, 12. бо так, як жінка від чоловіка, так само й чоловік через жінку, і все від Бога.

          13. Розсудіть самі: чи воно личить непокритій молитися до Бога? 14. Хіба сама природа вас не вчить, що коли чоловік запускає волосся, то для нього сором. 15. А коли жінка запускає довге волосся, то для неї слава, бо довге волосся дано їй замість покривала. 16. Коли ж кому подобаються суперечки, ми такого звичаю не маємо, ні Церкви Божі.

          17. Роблячи вам ці зауваги, не можу вас похвалити, бо ваші збори виходять вам не на добро, а на зло. 18. Найперше бо зачуваю, що коли сходитеся на збори, розколи постають між вами. 19. І я цьому почасти вірю, бо мусять бути у вас розколи, щоб виявилися випробувані між вами. 20. Ви сходитесь не на те, щоб їсти вечерю Господню, 21. бо кожен спішиться їсти свою вечерю, так що дехто голоден, а дехто п’яний. 22. Хіба не маєте домів, щоб їсти–пити? Чи може хочете зневажати Церкву Божу і засоромлювати тих, які нічого не мають? Що маю вам сказати: чи похвалити вас? За це не похвалю.

          Послання Апостола Павла до Галатів 1, 11–19.

          11. Браття, сповіщаю вас, що Євангеліє, яке я вам проповідував, не від людей; 12. бо ж я його не прийняв, ні навчився від людини, а через об’явлення Ісуса Христа.

          13. Ви чули про мою поведінку колись у юдействі, про те, як я жорстоко гонив Божу Церкву та руйнував її. 14. Я визначався серед багатьох ровесників з мого роду, бувши запеклим прихильником передань моїх предків. 15. Та коли той, хто вибрав мене вже від утроби матері моєї і покликав своєю благодаттю, зволив 16. об’явити в мені Сина свого, щоб я проповідував його між поганами, я негайно, ні з ким не радившись, 17. не пішов у Єрусалим до тих, що були апостолами передо мною, але пішов в Арабію і потім знову вернувся в Дамаск.

          18. Три роки після того пішов я у Єрусалим відвідати Кифу і пробув у нього п’ятнадцять день. 19. Іншого ж з апостолів я не бачив, крім Якова, брата Господнього.

          Євангеліє від Матея 17, 10–18.

          10. Того часу учні Ісуса запитали його:

          – Чому книжники кажуть, що спершу має прибути Ілля?

          11. Він відповів їм:

          12. – Ілля прийде й усе приведе доладу. Але я вам кажу, що Ілля вже прийшов був, та вони його не пізнали і вчинили з ним, що хотіли. Так і Син чоловічий має від них пострадати.

          13. І зрозуміли тоді учні, що він їм говорив про Івана Христителя.

          14. Коли ж прийшли до народу, приступив до нього один чоловік і, припавши йому до ніг, 15. каже:

          – Господи, змилуйся над моїм сином, бо він причинний і тяжко нездужає: часто кидається в огонь, часто й у воду. 16. Я був привів його до твоїх учнів, та вони не могли його зцілити.

          17. – Роде невірний та розбещений, – відповів Ісус, – доки я маю бути з вами? Приведіть мені його сюди!

          18. Ісус погрозив йому, і біс вийшов з хлопця; і юнак видужав тієї ж хвилі.

          Євангеліє від Йоана 10, 1–9.

          Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:

          1. Істинно, істинно кажу вам: хто входить в овечу кошару не ворітьми, а влізає деінде, той – злодій і розбійник. 2. Хто ж увіходить ворітьми, той – пастир овець. 3. Йому воротар відчиняє, і вівці слухаються його голосу, і він кличе своїх овець по імени й виводить їх. 4. Коли виведе свої вівці, іде поперед них, і вівці йдуть слідом за ним, бо знають його голос. 5. За чужим вони не підуть, втечуть від нього, бо не знають голосу чужих.

          6. Сказав їм Ісус цю притчу, та вони не зрозуміли, що він казав їм.

          7. Тому Ісус іще раз промовив до них:

          – Істинно, істинно кажу вам: я – для овець ворота. 8. Усі, скільки б їх не було прийшло передо мною, – злодії і розбійники, і вівці не слухали їх. 9. Я – ворота. Хто ввійде через мене, спасеться. Він увійде, вийде і найде пасовисько.


          Йо. 10,9 “Хто ввійде через мене, спасеться. Він увійде, вийде і найде пасовисько”.

          Ісус своєю безмежною любов’ю подарував нам можливість бути разом із Ним і Отцем. Та лише, якщо будемо чути Його, розуміти те, що промовляє до нас і йти за Ним.

          Маємо чудовий дороговказ — Святе Письмо, Божі Заповіді, які допомагають не блукати в житті, а чітко триматися визначеного шляху. Лише від нас залежить, наскільки готові і наскільки хочемо йти поруч із Господом.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.