Святе Письмо з розважаннями на 16 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважаннями на 16 вересня

          Перше Послання Апостола Павла до Корінтян 4, 17 – 5, 5.

          17. Браття, я послав вам Тимотея, мою улюблену і вірну в Господі дитину; він нагадає вам мої в Христі дороги, як я навчаю скрізь у кожній церкві. 18. Деякі возгодріли, наче б я не мав прийти до вас уже більше. 19. Але я незабаром до вас прийду, коли Господня на те воля, і пізнаю не лиш слова загорділих, але й діла їх. 20. Бо Царство Боже не у словах, але у вчинках. 21. Чого хочете: щоб я прийшов до вас з палицею чи з любов’ю та духом лагідности?

          1. Скрізь чути, що між вами є розпуста, і то така розпуста, якої і між поганами нема: хтось має за жінку батькову жінку! 2. Ви ж наповнилися гордощами, хоч повинні б сумувати, щоб виключити з-посеред себе того, хто допустився цього вчинку. 3. Бо я, неприявний тілом, але присутній духом, уже засудив того, хто таке вчинив, так, якби я був присутній, 4. коли в ім’я Господа нашого Ісуса зберетесь ви і дух мій, силою Господа нашого Ісуса, 5. щоб видати такого сатані на погибіль тіла, щоб спасся дух у день Господній.

          Євангеліє від Матея 24, 1-13.

          1. Того часу приступили до Ісуса учні його, щоб показати йому храмові будівлі. 2. Він у відповідь сказав їм:

          – Чи бачите все це? Істинно кажу вам: не лишиться тут камінь на камені, який не був би перевернений.

          3. І коли він сів на Оливній горі, його учні приступили до нього на самоті й питали:

          – Скажи нам, коли це буде і який буде знак твого приходу й кінця світу?

          4. Ісус у відповідь мовив їм:

          5. – Глядіть, щоб ніхто не звів вас. Багато бо прийде в моє ім’я, що будуть казати: я Христос, і зведуть багатьох. 6. Ви почуєте про війни та воєнні поголоски; глядіть же, не тривожтесь, бо треба, щоб це все сталось, але це ще не кінець. 7. Народ бо на народ повстане і царство на царство. Голод, чума та землетруси будуть по різних місцях, 8. та все це – початок страждання.

          9. Тоді видадуть вас на муки й уб’ють вас; вас будуть ненавидіти всі народи імени мого ради. 10. Багато тоді спокусяться і видаватимуть один одного й будуть ненавидіти один одного. 11. Чимало лжепророків устане і зведуть багато людей. 12. Тому, що розбуяє беззаконня, любов багатьох охолоне. 13. Але хто витримає до останку, той спасеться.


          Слова і вчинки. Два критерії, які часто стають своєрідними індикаторами людини. Адже говорити гарно, правильно, дотримуючись усіх вимог закону — Божого і людського, вміє багато-хто. Натомість спромогтися дотриматися цього — далеко не всі. Звичайно, „хто не без гріха“ Та, мабуть, чи не найгірше в цьому —  небажання розуміти, що саме за вчинками міряється праведність, а не за високими словами.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.