Святе Письмо з розважанням на 28 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 28 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Тимотея 1, 8-14.

          8. Сину Тимотею, ми знаємо, що закон добрий, коли хто уживає його за законом, 9. відаючи, що закон дано не для праведника, але для беззаконних, непокірних, безбожних, грішників, нечестивих, нечистих, батьковбивців та матеревбивців, душогубців, 10. розпусників, мужоложців, людоловів, забріханців, кривоприсяжників і для всіх інших, що противляться здоровому навчанню, 11. згідно з євангелієм слави блаженного Бога, яке мені було доручено.

          12. Дяку складаю тому, хто мені дав силу: Христу Ісусу, Господеві нашому, бо він визнав мене вірним, поставивши на службу: 13. мене, що спершу був хулителем, гонителем і насильником; але мене помилувано, бо я, не відаючи, діяв у невірстві. 14. Благодать же Господа нашого надмірно вилилась на мене з вірою і любов’ю, що в Христі Ісусі.

          __________

          Євангеліє від Луки 14, 25-35.

          25. В той час, коли йшла з Ісусом велика сила народу, він обернувсь і до них мовив:

          26. – Коли хто приходить до мене і не знелюбить свого батька й матір, жінку, дітей, братів, сестер, та ще й своє життя, не може бути моїм учнем. 27. Хто не несе хреста свого, і не йде слідом за мною, не може бути моїм учнем.

          28. Хто бо з вас, коли захоче будувати башту, не сяде перше й не обрахує видатків, чи має чим кінчити, 29. щоб часом, як поставить підвалину та не зможе скінчити, усі, що бачитимуть те, не почали сміятися з нього, 30. кажучи: цей чоловік узявся будувати, та не міг закінчити.

          31. Або який цар, ідучи війною на іншого царя, не сяде перш та не роздумає, чи може з десятьма тисячами стати проти того, хто йде з двадцятьма тисячами на нього? 32. Коли ж не може, як той ще далеко, шле посольство і просить миру.

          33. Так і кожний з вас, хто не зречеться всього, що має, не може бути моїм учнем.

          34. Сіль – річ добра, але коли сіль звітріє, чим її приправити? 35. Ні в землю, ні на гній вона більш не придатна: її геть викидають. Хто має вуха слухати, хай слухає.

          __________

          Бо я, не відаючи, діяв у невірстві.

          Людина може думати, що живе правильно, навіть коли чинить жахливі речі. На жаль, серце такої людини замкнене, і лише якесь потрясіння, у якому вона зможе розгледіти Бога, здатне змінити її життя. Так сталося із Савлом, і так може статися з кожним, насправді. В Бога до кожної людини є свій ключик, і навіть якщо ми Бога не знаємо, але тримаємо своє серце напоготові, з нами може статися диво.

          Так і кожний з вас, хто не зречеться всього, що має, не може бути моїм учнем.

          Ми любимо триматися за те, що маємо. Навіть прислів’я у нас таке є: краще синиця в руці, ніж журавель у небі. От ми й тримаємося за свої звички, за людей, за справи, які нам не несуть доброї перспективи, які насправді здатні в майбутньому погубити нас і принести нам та нашим близьким багато страждань. Але віддати це все – означає залишитися порожніми, а це дуже страшно. У цій порожнечі можна побачити всі свої болі, рани, всю свою середину, і ми воліємо бути наповненими чимось, аніж показатися собі справжніми. Але тільки так ми зможемо звільнити місце для Ісуса. Саме про це Він нас просить: не бійся залишити все, покинути все, що тобі дороге. Бо Я дам тобі щось більше. Але спершу мушу тебе зцілити, щоб тобі вдавалося не вкотре ламати все цінне, а по-справжньому любити, по-справжньому переживати щастя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.