Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ запустила в Тернополі ініціативу зі збору макулатури

Читай також

  • Віра зрушить гори (е)
  • Українська молодь демонструвала своє лідерство в Польщі у програмі «ГОРИ ЛІДЕРІВ»
  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ запустила в Тернополі ініціативу зі збору макулатури

          4 жовтня, в день, коли Папа Франциск проголосив черговий документ на екологічну тему Laudare Deum, в Тернополі запустили ініціативу зі збору макулатури. Зокрема, відбулася zoom зустріч із головами молодіжних спільнот та отцями, відповідальними за молодь у Тернопільсько-Зборівській Архиєпархії, для представлення цієї акції.

          Владика Володимир Фірман поблагословив та наголосив на важливості залученості молоді до цієї акції, бо це свідчить про конкретні дії та вирішення екологічних проблем. Наголосив також на необхідності зарядної станції для електромобілів у МДЦ «Зарваниця», враховуючи ту кількість паломників, яка прибуває щодня, їх прохання та потреби. Закликав усіх брати активну участь і розповів про заохочувальний приз – духовний вікенд в паломницькому центрі «Зарваниця».

          Також о. Орест Павліський, голова молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, дав свої настанови для відповідальних осіб за молодь щодо реалізації збору макулатури та подякував Патріаршій комісії у справах молоді УГКЦ, за ідею такої ініціативи в нашій єпархії. До зустрічі приєднався Андрій Стасишин — регіональний координатор екоруху Let’s do it, Ukraine, відзначивши активність та участь молоді в акції Всесвітнього дня прибирання. Також говорили про важливість співпраці та їхню готовність до партнерства, зокрема про залученість до цієї ініціативи. Координаторка даного проєкту, Юлія Сиротюк, ввела в екскурс понять макулатури та зарядної електростанції, окреслила алгоритм збору та передачі макулатури в пункт прийому.

          Нагадаємо, що Ви також можете взяти участь у зборі макулатури! Якщо ви є частиною молодіжної спільноти — зорганізуйте друзів для організації ініціативи. Якщо Ви не належите до жодної організації — запитайте в церкві, кому можна передати макулатуру, там точно є ініціативна група, яка вже почала це робити.

          ❗️ Збір макулатури — до 30 листопада.

          Ініціатива організовується в рамках екопросвітницького проєкту #СпоЖити Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ та Марійський духовний центр “Зарваниця”, у співпраці з Комісія у справах молоді УГКЦ – Тернопіль та за підтримки Екологічне Бюро УГКЦ, Пункту прийому вторсировини та організації Let’s do it, Ukraine.

          Медійні партнери: ДивенСвіт та Тернопіль1.
          Координаторка проєкту — Юлія Сиротюк, +38 098 611 83 46

          Читай також

        • Віра зрушить гори (е)
        • Українська молодь демонструвала своє лідерство в Польщі у програмі «ГОРИ ЛІДЕРІВ»
        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.